VELIČANSTVENI KONCERT GRUPE CRVENA JABUKA U GOSPODJINCIMA
16.08.2015
Od davnina se zna da je gospođinačka seoska Slava jedna od najpoznatijih u Vojvodini. I najposećenija. Nema kuće u selu da nema gostiju. Dođe i celih 15.000 ljudi, što se jedino može utvrditi enormnom potrošnjom hleba u selu.
I ove godine je uložen napor da se podigne kvalitet ove posebnosti Gospođinaca. Šatri sa isfalširanim turbo folkom je bilo svakako, igrarija razne vrste,
kao i silnih pečenjara i roštilja. Svaki deo širokog prostora centra je iskorišćen da se postave stolovi i da se umereno, ili neumereno traži spas od enormne žege.
Ipak, dominirala je impozantana bina sa gomilom reflektora, ozvučenja i mikrofona. Mesna zajednica i opština su uložili napor da uz angažovanje mnogih sponzora predstave selu kultnu rok grupu "Crvenu jabuku" koja traje još od 1985. godine, a izlišno je govoriti da je ovaj sastav ostavio za sobom bezbroj hitova koje je gospođinačka publika te večeri pevala zajedno sa muzičarima. I sam frontmen grupe Dražen Žerić-Žera, oduševljen atmosferom produžio je koncert na skoro tri sata, mada je i to publici bilo malo. Preko 3000 ljudi toplo je pozdravljalo svaku numeru i nostalgično se vraćalo u neka davno prohujala vremena.
Tako je uz pomoć "Crvene jabuke" dokazano da se i pored ponekad preteranog prizemnog sadržaja u sličnim manifestacijama, može postići kvalitet svega, kao što se to dogodilo neko veče u Gospođincima.

z.s.

PRIJATELJ UDRUŽENJA - Lokalna Medijska Inicijativa PRIJATELJ UDRUŽENJA - Lokalna Medijska Inicijativa
PRIJATELJ UDRUŽENJA - Lokalna Medijska Inicijativa PRIJATELJ UDRUŽENJA - Lokalna Medijska Inicijativa
Share this article

About author

LMI - NVO

Lokalna Medijska Inicijativa

Adresa sajta www.lmi.org.rs
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…